OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Şükrü Köymen İlkokulu Anamur un Akarca Mahallesinde bulunmaktadır. Adını öğretmen olan ŞükrüKöymen in oğulları, Ankara da bulunan mühendis Ali Kaya KÖYMEN  ve Amerika da bulunan Dr Naim KÖYMEN [beyin cerrahı] tarafından yaptırıldığı için almıştır.

Eğitim Öğretime 1984-1985 YILINDA Öğretmen Şükrü Köymen İlkokulu  olarak başlamıştır.1991-1992 yılında Öğretmen Şükrü Köymen İlköğretim Okulu olarak  değiştirilmiştir. Okul Bahçesine 2010 yılında 10 derslik ve toplantı salonu bulunan yeni bina yapılmıştır.

Ek binamız 2010-2011 yılında açılmış okulumuzun öğretim şekli ikili öğretimden tam gün eğitime geçmiştir.

2011 – 2012 Eğitim – Öğretim Yılında  4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle okulumuz ilkokul olarak belirlenip  Şükrü Köymen İlkokulu adıyla  anasınıfı ve 1-2-3-4. Sınıf öğrencileriyle eğitime devam etmektedir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 2. Döneminde anasınıfları bağımsız anaokulu olarak okul bünyesinden ayrılıp Şükrü Köymen Anaokulu ismini almıştır. İki ayrı kurum tek müdürlük çatısı altında eğitim-öğretime devam etmektedir.